Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Statuom akademskog kipara Mate Turića nagrađeni autori fotografskog natječaja Photo Zagreb County

 

Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”.  Dodjela nagrada održana je uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije.  U sklopu dodjele nagrada fotografije su predstavljene putem izložbe u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije.

„Foto natječaj daje perspektivu turistički atraktivnih lokacija Zagrebačke županije iz oka posjetitelja što držimo vrlo važnim. Zanimljivo je vidjeti fotografije i osjetiti emociju koju prenose posjetitelji. Ove fotografije turistička zajednica potom koristi za promociju destinacija kroz svoje kampanje. Ovaj natječaj je vrlo zanimljiv jer nam otkriva i interese posjetitelja, a posebno je značajna ta suradnja koju putem ovakovih projekata ostvarujemo s posjetiteljima. I ove godine dobili smo mnoštvo odličnih fotografija i zahvaljujem se svima koji su sudjelovali i prikazali nam kako vide Zagrebačku županiju. Dobili smo odlične fotografije i vidjeli koliko ljudi vole boravak u zelenom prstenu i otkrivaju naše destinacije“, istaknula je direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

DOBITNICI nagrada prema glasovima na društvenim mrežama

  1. Lucija Kirschenheuter
  2. Nikolina Kuzmić
  3. Ivan Brajković

DOBITNICI nagrada prema izboru stručnog povjerenstva

  1. Natalia Kuljovski
  2. Frane Medić
  3. Ivan Kovačić

 

Statua akademskog kipara Mate Turića iz Vrbovca nagrađenima ostaje kao trajni podsjetnik na sudjelovanje na natječaju, a njihove fotografije najbolja su nagrada su našoj županiji i nama kao turističkim djelatnicima.

Mate Turić, čijom statuom su nagrađene najbolje fotografije, poznat je pod umjetničkim imenom Mata CROata i jedan je od najboljih mladih hrvatskih kipara. Za razliku od prijašnjih vrbovečkih umjetnika, slikara i kipara koji su uglavnom vezani za svijet naive, Mata CROata plijeni svojom originalnošću i silinom kiparskog stvaralaštva u kamenu, što je posve nesvakidašnje u pitomom prigorskom krajobrazu.

Simbolična zahvala nagrađenima stigla je i u vidu poklon bona za našu najveću shopping destinaciju Rugvicu i Designer Outlet Croatia.

 

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content