Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

U Velikoj Gorici održana edukacija kako kreativne industrije mogu pomoći u turizmu?

Znate li točno kako trebate komunicirati s filmskim ekipama, kako „prodati“ svoje lokacije, kako od lokacije za snimanje filma napraviti turističku atrakciju, kako napraviti dobar turistički film, kako i kada započeti sa pripremama, a kada sa snimanjima, koje formate koristiti?
Odgovor na ova i druga pitanja Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s BALDUČI FILM d.o.o. i Hrvatskom turističkom zajednicom pripremila je u sklopu edukacije koja se organizirala za sustav lokalnih turističkih zajednica na temu filmskog turizma i izrade turističkih filmova.

“Radi se o projektu edukacije koji se odvija u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a kojom se želi potaknuti veći angažman svih turističkih zajednica u promociji filmskog turizma, kako obilježiti lokacije na kojima su se snimili značajniji domaći i strani filmovi, te na taj način donijeti dodatnu promociju lokalnim zajednicama”, izjavila je Spomenka Saraga direktorica BALDUČI FILM d.o.o. ”Ujedno ćemo predstaviti nove trendove u izradi turističkih filmova, odnosno kako napraviti dobar promotivni film i kako isti dodatno promovirati kroz učešće na festivalima turističkog filma”, dodala je.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović posebno je naglasila kako je: “Film kao dio kreativne industrije služi kao snažno promotivno sredstvo putem kojega promičemo naše vrijednosti, kulturu, tradiciju, prirodne ljepote te sve ono najbolje od naše Zagrebačke županije. Moram naglasiti kako dobar film predstavlja izvrstan način postizanja konkurentnosti destinacije na nacionalnom te svjetskom tržištu i današnja edukacija namijenjena je sustavu turističkih zajednica Zagrebačke županije kako bi podigli razinu i postavili smjernice u radu cjelokupnog  sustava.”

Grad Velika Gorica uvijek je izvrstan domaćin, a gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar istaknuo je kako: “Turisti imaju mogućnost uz pomoć filma unaprijed vidjeti i upoznati se s većinom onoga što mogu susresti na destinacijama. Zahvaljujući tome destinacija se svjesno veže uz film kojem je zadatak na najbolji način predstavljati pojedinu turističku destinaciju te nam je drago što je Grad Velika Gorica domaćin edukacije.“

 

 

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content