Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Nagrada Green Destinations

Turistička zajednica Zagrebačke županije s nestrpljenjem očekuje završetak Green Destinations certificiranja. Certifikat će biti dodijeljen na Green Destinations ceremoniji u Berlinu 6. ožujka 2024. 

U svibnju prošle godine započeli smo zahtijevan proces certificiranja koji je pred nas stavio brojne izazove. Svjesni kako je jedina budućnost ona održiva bili smo uporni i strpljivi. Zagrebačka županije će tim certifikatom postati najveća certificirana regija održivog u turizma u Hrvatskoj. Na samom smo početku proveli istraživanje koje nam je tada pokazalo da je 70% ispitanika smatralo da će certificiranje, tj. primjena certifikata održivog razvoja utjecati na prepoznatljivost destinacije, sinergijski učinak dionika u destinaciji te privlačenje gostiju. Ono što mi je iznimno drago je što je sam proces kroz aktivno sudjelovanje svih sudionika to zaista i potvrdilo. U proces smo uključili sve dionike u turizmu, postavili visok standard smjera razvoja turizma u županiji, ali vjerujem i postali dobrim primjerom prakse.izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. 

Green Destinations je globalna neprofitna organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj. Riječ je o organizaciji čiji je cilj unaprijediti održivi razvoj destinacija i dionika turizma te promovirati njihovu prepoznatljivost na globalnoj razini. Razvija održiv i odgovoran turizam prema načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizma (GSTC). Uživa iznimno visoku prepoznatljivost kvalitete od strane partnera i putnika širom svijeta. Green Destinations organizacija surađuje s preko 400 destinacija te je prisutna u više od 90 zemalja diljem svijeta. Svi modeli unaprjeđenje održivog razvoja turizma za kroz se svojim djelovanjem zalaže Green Destinations su usmjereni prema jačanju konkurentnosti destinacije. 

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content