Turistička zajednica Zagrebačke županije

Nagrada Green Destinations

Turistička zajednica Zagrebačke županije s nestrpljenjem očekuje završetak Green Destinations certificiranja. Certifikat će biti dodijeljen na Green Destinations ceremoniji u Berlinu 6. ožujka 2024. 

U svibnju prošle godine započeli smo zahtijevan proces certificiranja koji je pred nas stavio brojne izazove. Svjesni kako je jedina budućnost ona održiva bili smo uporni i strpljivi. Zagrebačka županije će tim certifikatom postati najveća certificirana regija održivog u turizma u Hrvatskoj. Na samom smo početku proveli istraživanje koje nam je tada pokazalo da je 70% ispitanika smatralo da će certificiranje, tj. primjena certifikata održivog razvoja utjecati na prepoznatljivost destinacije, sinergijski učinak dionika u destinaciji te privlačenje gostiju. Ono što mi je iznimno drago je što je sam proces kroz aktivno sudjelovanje svih sudionika to zaista i potvrdilo. U proces smo uključili sve dionike u turizmu, postavili visok standard smjera razvoja turizma u županiji, ali vjerujem i postali dobrim primjerom prakse.izjavila je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. 

Green Destinations je globalna neprofitna organizacija sa sjedištem u Nizozemskoj. Riječ je o organizaciji čiji je cilj unaprijediti održivi razvoj destinacija i dionika turizma te promovirati njihovu prepoznatljivost na globalnoj razini. Razvija održiv i odgovoran turizam prema načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizma (GSTC). Uživa iznimno visoku prepoznatljivost kvalitete od strane partnera i putnika širom svijeta. Green Destinations organizacija surađuje s preko 400 destinacija te je prisutna u više od 90 zemalja diljem svijeta. Svi modeli unaprjeđenje održivog razvoja turizma za kroz se svojim djelovanjem zalaže Green Destinations su usmjereni prema jačanju konkurentnosti destinacije. 

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content