Turistička zajednica Zagrebačke županije

Još jedno zlato za najbolji vinski film Turističke zajednice Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije obara rekorde u posjećenosti, ali i međunarodnoj promociji kao vinska destinacija a sve to pred početak nagrađivanog vinskog festivala VIA VINO.

Destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije Okusi prije svega – “Zagreb County A Taste Above” nagrađen je još jednim svjetskim priznanjem. Na svečanoj ceremoniji međunarodnog festivala turističkog filma, Terres u španjolskoj Tortosi, film Okusi prije svega osvojio je pobjedničko zlato u kategoriji promotivnih turističkih filmova.

Među najuspješnijim vinskim filmovima Hrvatske, film Turističke zajednice Zagrebačke županije ranije je proglašen najboljim vinskim filmom Zagreb Tour Film Festivala, osvojio srebrno priznanje u kategoriji Enoturizma ART&TUR festivala u Portugalu te srebro njemačkog World Media Festivala u kategoriji destinacijskog marketinga regija. Novo međunarodno zlato, ukupno je četvrta nagrada filmu koji promovira i poziva na istraživanje vinskih cesta Zagrebačke županije ali i više, okusa i mirisa te očuvane prirode koja oduševljava posjetitelje.

„Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu prirodnih ljepota i eno i gastro doživljaja koje mogu uživati u našem kraju. Lokalno, autohtono, održivo. Vjerujem da se točno te poruke vide u svakom kadru ovoga filma, a da je poruka dobro primljena svjedoče sada već četiri nagrade koje brojimo za ovo medijsko predstavljanje. Dobra turistička destinacija zahtijeva toliko puno i toliko različitog predanog rada u kojeg svi moramo biti uključeni. Dobra komunikacija onoga što nudimo na kraju je korak koji odlučuje i ono što gosta potiče da dođe u našu ili ode na neku drugu destinaciju. Zato me iznimno veseli da se na festivalima prepoznaje cjelovitost našeg rada.“ izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Film Okusi prije svega nastao je u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola.

Ovakav međunarodni uspjeh u promociji vinskih cesta, vrhunskih vina i nagrađivanih vinara ovog prepoznatog vinskog kraja možemo zahvaliti dugogodišnjoj suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije. Današnji posjetitelji ne žele da im kroz film govorimo kako je destinacija najbolja ili najljepša, žele čuti autentičnu priču, osjetiti doživljaje, povezati se s destinacijom. Upravo je takav film Okusi prije svega, gdje između ostalog, glavni glumci nisu glumci, već sami vinari. Zahvalni smo na suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, koja je prepoznala potrebu kao i trendove u turističkoj komunikaciji kojoj je temelj, doživljaj. Ponosni smo što smo to uspjeli prenijeti na film“ govori producentica i kreativna direktorica filma, Martina Miličević.

Uspješne promotivne kampanje dovele do rekordne posjećenosti Zagrebačke županije, a uskoro počinje i omiljeni vinski festival “VIA VINO

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, Turistička zajednica Zagrebačke županije dobila je snažna priznanja za svoj rad u promociji turizma ovog zelenog zagrebačkog prstena. Pored međunarodnih nagrada, Zagrebačka županija postala je popularna destinacija u kojoj je zabilježen rekordan porast u broju noćenja.

Rujan i listopad idealno su vrijeme za otkrivanje vinskih cesta na kojima vas od 19.09 do 14.10. očekuje najbolji vinski festival kontinentalne Hrvatske, počinje omiljeno VIA VINO u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije. Posjetite filmske lokacije i prepustite se jedinstvenom doživljaju glazbe, umjetnosti, vina i izvornih namirnica ovog svjetski prepoznatog kraja.

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content