Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

U okviru zdravstvenog turizma, ali i wellness turizma, značajna je i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada. Bavi se liječenjem upalnih reumatskih bolesti (reumatoidnog i psorijatičnog artritisa), bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti (psorijaze i neurodermitisa). Uz lječilišni program, pruža spa i wellness uslugu. Osim medicinskih terapija, na bazi naftalana su razvijeni i kozmetički preparati: ulje, kreme i šampon koje proizvodi tvrtka kćer Ivalan Terme. Komparativna prednost bolnice su korištenje slane termalne vode i naftalana, koji je poznat od davnina kao prirodni ljekoviti saveznik u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a prve podatke o ljekovitosti zabilježio je poznati svjetski putnik Marco Polo još u 13. stoljeću. U svijetu postoje samo dva nalazišta – u Azerbajdžanu i u Hrvatskoj.

Naftalan je poznato wellness i spa odredište, sa smještajem dostupnim u 137 kreveta. Sportski park u blizinu bolnice te razvijen seoski i vinski turizam, upotpunjuju ponudu za sve posjetitelje željne istraživanja okolice.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content