Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Ivanić-Grad und Umgebung

Moslavina je stara povijesno-zemljopisna regija istočno od Zagreba, a metropoli je najbliža zapadna Moslavina, poznata i kao Otok Ivanić. Ova plodna ravnica privući će vas svojom ljepotom i prirodnim bogatstvima svojih rječica, gustih šuma, bregovitih vinograda ili naftnih polja.

Dođete li u zapadnu Moslavinu nikako nemojte propustiti posjetiti i slikovito kulturno središte ovoga kraja – Ivanić-Grad. U Muzeju Moslavine uronite u posebnosti ivanićkog kraja, od povijesti i kulture do života s prirodom. U Centru za posjetitelje pronaći ćete suvenirnicu s autohtonim proizvodima kao što su laneni ručnici ili obuća obitelji Kruh Vuk, jedinih naših opančara na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine. Pravi gastronomski užitak u Ivanić- Gradu doživjet ćete kušajući brojne specijalitete u vrijeme Bučijade, a Vaše će vam nepce biti zahvalno i nakon kušanja bogatih okusa vina ovog vinorodnog kraja na manifestaciji poput vinskog festivala Škrletovo.

Poželite li se odmoriti, nedaleko od samog centra grada nalazi se Naftalan, jedinstveno lječilište izgrađeno na jedinom europskom izvoru ljekovite nafte, u kojem ćete, uz zdravstvene blagodati, moći uživati i u wellnessu. A Hotel Sport prava je oaza wellness-a i spa tretmana u kojima ćete istinski uživati.

Aktivan odmor u obiteljskom okruženju uz sport, zabavu i igru pružit će Vam izletište Petek.

Za odmor duha i tijela preporučujemo boravak u prirodi i šetnju poučnim stazama Marča za početnike ili  Žutica duljine 2,5 km  za naprednije ljubitelje prirode. Biciklistima su na raspolaganju tri uređene staze različite težine, od lakše Narančaste rute pa do nešto izazovnije Žute i Plave rute.

U pravoj seoskoj idili, autohtonim gastronomskim proizvodima i vinima lokalnih vinara možete bezbrižno uživati  na seoskom domaćinstvu Kezele u Šumećanima. Vinari s područja Moslavine najviše se ponose izvornom sortom pitkog i svježeg bijelog vina škrlet, s toga nikako nemojte propustiti uživanje u vinima naših vrhunskih vinara poput onih vinarije Voštinić-Klasnić.

Posjetite Moslavinu i zauvijek čuvajte svoje nezaboravne uspomene.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content