Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Turistička zajednica Zagrebačke županije objavila javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za unapređenje turizma i održivog razvoja

Turistička zajednica Zagrebačke županije objavila je Javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podizanja konkurentnosti i kvalitete ponude destinacije Green Ring. Ovaj natječaj ima za cilj potaknuti razvoj turizma u Zagrebačkoj županiji te promicanje održivog turizma i unapređenje turističke ponude.

Glavni ciljevi uključuju povećanje konkurentnosti destinacije, razvoj održivog turizma, i produljenje sezone.

Ukupno je osigurano 45.000,00 eura za dodjelu potpora, a maksimalni iznos potpore po projektu je 3.000,00 eura s PDV-om.

Sredstva su namijenjena za unapređenje smještajnih objekata, dodatne inovativne turističke sadržaje, podršku platformi “Odmor nikad bliže” te za ulaganja u energetsku učinkovitost i očuvanje okoliša. Prijaviti se mogu subjekti gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i fizičke osobe koje obavljaju turističku djelatnost. Turistička zajednica Zagrebačke županije ulaže maksimalne napore da pomogne svim povezanim turističkim subjektima koji sudjeluju u kreiranju turističke ponude ovoga kraja u njihovom razvoju prema održivosti i obogaćivanju cjelokupne ponude. istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović

Ivana Alilović
Ivana Alilović

Nadodala je i kako će projekti biti ocijenjeni prema različitim kriterijima, uključujući originalnost, doprinos razvoju održivog turizma i digitalnog turizma te načinu komunikacije s javnošću.

Komunikacija je nužan segment u podizanju turističkih kapaciteta. Moramo znati prenijeti do svakog našeg potencijalnog gosta sve ono što imamo za ponuditi. Iako je komunikacija nerijetko zadnje čime se bave subjekti u turizmu, želimo i to promijeniti i dići na jednu višu razinu. Vjerujem da naš kraj ima mnoštvo neiskorištenog potencijala i to mijenjamo. Put nije jednostavan, ali vjerujem da je napredak vidljiv. poručila je direktorica Alilović.

Svi zainteresirani sudionici pozvani su na sudjelovanje i doprinos razvoju turističke destinacije Green Ring, a svoje prijave na ovaj Javni natječaj mogu podnijeti najkasnije do 20. listopada 2023. godine. Prijave se dostavljaju na adresu Turističke zajednice Zagrebačke županije uz naznaku “PRIJAVA NA PROGRAM GREEN RING – NE OTVARATI.”

Javni natječaj možete preuzeti preuzeti ovdje.

de_DEDE

Pretraživanje

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content