Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Place2Go je u svojem desetom, jubilarnom, izdanju sajma okupio mnogobrojne turističke aktere, dionike i destinacije, a velik dio njih okupio se na panel raspravi „Pjenušava budućnost Zagrebačke županije“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije

U okviru prvog dana PLACE2GO sajma, u petak, 24. ožujka 2023., održana je panel rasprava „Pjenušava budućnost Zagrebačke županije“ u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije koja je okupila pet sugovornica, sukreatorica destinacije – Ivanu Alilović, Petra Masnec, Lucija Šember, Ivana Škrlec i Dijanu Grgić.

Posljednjih godina vidljiva su znatna ulaganja u razvoj vinskog turizma na području Zagrebačke županije, čemu izrazit doprinos imaju aktivnosti koje provodi turistička zajednica. Možemo govoriti o nagrađivanoj manifestaciji ‘ViaVino’, lokalnoj manifestaciji ‘Pjenušci i jagode“ u Jastrebarskom, a tu je i prvi vinski film u svijetu. Trenutno je više od 70 priznatih vinara, od kojih ih je 35 koji se bave pjenušcima diljem Zagrebačke županije – od Koraka, Kolarića, Jagunića i Šembera do Voštanić-Klasnić, Kos i Puhelek.

„Visoko kvalitetan i održiv turizam trebaju živjeti svi dionici destinacije. Zaista smatram da je za bilo kakav uspjeh u turističkoj destinaciji izrazito važno postići sinergiju svih dionika destinacije. Na tragu toga, smatram da je ključ uspjeha destinacije upravo – čovjek“, poručila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te pritom istaknula kako Zagrebačka županija kao destinacija trenutno ima prvi ‘vinski’ film u svijetu.

Na ovogodišnjem sajmu Turistička zajednica Zagrebačke županije odlučila je destinaciju predstaviti kroz Bubble Bar, novi i inovativan koncept predstavljanja pjenušaca kojima Zagrebačka županija odiše. Sudionici sajma su tako na samom otvaranju imali priliku uživati u hedonističkoj kombinaciji jagoda i pjenušavih vina domaćih vinara, a to će imati priliku i svi posjetitelji sajma tijekom njegova trajanja.

Svi navedeni faktori kojih Zagrebačka županija ima na pretek mogu biti i predmet organizacije manifestacija, a na čemu također aktivno rade u Zagrebačkoj županiji. Jedno od novijih događanja koje nas uskoro očekuje je i „Spartanac“, čime će se oduševiti svi ljubitelji adrenalina, koji će se po prvi puta odviti u Hrvatskoj i to u Svetoj Nedjelji, 15. srpnja 2023. Kako bi budućnost destinacije zaista bila pjenušava i blistava, mnogo je tu i drugih elemenata, a trud ulažu sve grane turističkog gospodarstva – OPG-ovi, obrtnici, privatni poduzetnici te svi oni koji idu putem domaćeg, ruralnog, zelenog i održivog.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content