Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Osigurano 500 tisuća eura za podizanje kvalitete turističkih sadržaja u Zagrebačkoj županiji

Turistička zajednica Zagrebačke županije okupila je, u Velikoj Gorici, ključne dionike turizma zelenog prstena povodom dodjele sredstava za turistički nedovoljno razvijena područja. Po prvi puta je osigurano gotovo pola milijuna eura koji dolaze iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u 2023. Čak 140 tisuća eura dodijeljeno je 12 lokalnih turističkih zajednica koji će u okviru svojih projekata poticati inovativnost i održivi turizam.

U Zagrebačkoj županiji, odnosno „zagrebačkom zelenom prstenu“ – kako za sebe vole reći u turističkoj zajednici, provest će se mnogobrojni projekti i događanja koja će zasigurno biti od interesa svim građanima Zagreba i okolice, ali i šire, koji su najčešći gosti ove turističke destinacije. Bučijada197. Samoborski fašnik, Posavski kukuruzni labirint, Festival pjenušaca & jagoda, Tourpolje.com, zasigurno mogu nastaviti tradiciju održavanja zahvaljujući sredstvima.

Foto: Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović

Po prvi puta osigurali smo značajnija sredstva koja će doprinijeti snažnijem razvoju kontinentalnog turizma u duhu održivosti. Pola milijuna eura osiguranih za zeleni prsten omogućit će stvaranje novih turističkih sadržaja ključnih za konkurentnost naše destinacije“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović povodom svečanog potpisivanja ugovora te pritom naglasila važnost inovacija u turističkoj ponudi koje naše destinacije mogu učiniti održivijima i otpornijima.

Direktorica Alilović posebno je ponosna na osiguranih 190 tisuća eura putem Javnog natječaja za regionalne turističke zajednice za projekte Turističke zajednice Zagrebačke županije koji će biti usmjereni u utrku za certifikat održivosti u destinaciji, razvoj inovativnog i zelenog turizma te promotivne kampanje na domaćem i inozemnom tržištu. 

„Vjerujem kako će odobrena sredstva osigurati podizanje razine turizma na području Zagrebačke županije koji je zadnjih godina u konstantnom uzletu, kako kvalitativno, tako i kvantitativno. Sve više ljudi prepoznaje ovo naše područje kao turističku destinaciju, a pogotovo se to odnosi na stanovnike Grada Zagreba“, poručio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Foto: Okupljeni gradonačelnici, načelnici općina i direktori turističkih zajednica u Zagrebačkoj županiji

Kada je riječ o natječajima za dodjelu sredstava, dodatna posebna sredstva osigurali su nositelji projekata udruženih turističkih zajednica i turističke zajednice područja pa je tako TZP Savsko-sutlanska dolina i brigi, kao formalno udružena turistička zajednica, osigurala za pet projekata čak 100.000,00 eura, dok su projektno udružene turističke zajednice iz Ivanić-Grada osigurali 30.000,00 eura za dva projekta te za po jedan projekt 14.400,00 eura iz Svetog Ivana Zeline i 20.000,00 eura iz Zaprešića.

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice je 27. lipnja 2023. na svojoj 26. sjednici donijelo Odluku o odabiru projekata regionalnih i lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. i visini iznosa za iste iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, a sve detaljnije informacije o dodijeljenim sredstvima dostupne su na stranicama Hrvatske turističke zajednice.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content