Gault & Millau je prestižni gastronomski vodič kroz restorane osnovan od strane dva kritičara Henri Gault-a i Christian Milla-u 1965. godine. G&M ocjenjuje na skali od 1 do 20. Bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana. Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan od četiri toquea.
Nakon petogodišnjeg prisustva u Hrvatskoj, Gault&Millau je objavio svoje prvo specijalizirano izdanje, po prvi put u povijesti, objavljeno je dvojezično (hrvatsko/englesko) izdanje vodiča za čiji prijevod je zaslužna Morana Zibar. Vodič sadrži recenzije i fotografije 100 restorana, konoba, zalogajnica, POP lokala i slastičarnica Zagreba i okolice. Taj široki raspon uvrštenja ugostiteljskih objekata temelji se na GM motu „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“.
U sklopu promocije dodijeljena su priznanja najboljim chefovima Zagrebačke županije.
- Chef Bernard Korak – Restoran Korak (16 bodova i 3 toquea)
- Chefica Ana Perić – Restoran Gabreku (13,5 bodova i 2 toquea)
- Chef Karlo Navoj – Restoran Karlo (13,5 bodova i 2 toquea)
- Chef Goran Marko Beus – Restoran Mon Ami (13,5 bodova i 2 toquea)
- Chefica Vlasta Šander – Restoran Trajbar Team (13 bodova i 2 toquea)