Ekskluzivna Michelin večera „4 Hands Dinner“ održana na obroncima Plešivice

Ekskluzivna Michelin večera “4 Hands Dinner” održana je u srijedu, 4. rujna pod zvjezdanim nebom na slikovitim obroncima Plešivice, u renomiranom restoranu Korak. Ovaj jedinstveni eno-gastronomski događaj organizirala je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s regionalim turističkim zajednicama Središnje Hrvatske, s ciljem predstavljanja Hrvatske kao destinacije koja uspješno spaja tradiciju i održivost s vrhunskim gastronomskim dostignućima.

Za gastronomski spektakl zaslužni su bili chefovi Bernard Korak iz restorana Korak, ujedno i domaćin večere, te Rudolf Štefan iz restorana Pelegrini u Šibeniku. Oba restorana s ponosom nose prestižnu Michelinovu zvjezdicu, koja predstavlja jamstvo vrhunske kvalitete i izvrsnosti u pripremi jela, dok je restoran Korak iz Zagrebačke županije ove godine proslavljen i Michelin Green Star oznakom za održivu gastronomiju.

Autentično gastronomsko iskustvo pod zvjezdanim nebom

“Ova večer pod zvijezdama pravi je dokaz našeg kontinuiranog truda da se kontinent pozicionira na svjetskoj karti  i vjerujem da će svatko tko je bio prisutan ponijeti sa sobom nezaboravne uspomene i doživljaje. Naša destinacija sve više postaje sinonim za kvalitetu, strast i vrhunsku enogastronomiju”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije i koordinatorica klastera Središnja Hrvatska Ivana Alilović, koja je ujedno i nositeljica ovog projekta.

Na meniju su bila jela s lokalne kulinarske scene, pa su tako svi gosti uživajući u autentičnom gastronomskom iskustvu i harmoniji različitih okusa, imali priliku probati specijalitete spravljene od namirnica kao što su: riba kovač, sipa, limunska verbena, inćuni, školjke, kozice, pečeno jareće meso, vrtni šafran i drugo.    

„Hrvatska gastronomija dobro je prepoznata zbog čega kontinuirano ulažemo napore u kvalitetno predstavljanje naše kuhinje inozemnoj, ali i domaćoj publici. Osim toga, upravo je eno-gastronomija jedan od najvažnijih motiva dolaska inozemnih turista u našu zemlju. Zato nam je u cilju unaprijediti promociju bogatstva i raznolikosti naše autohtone i tradicionalne kuhinje, a to, između ostalog, činimo upravo kroz organizaciju i ovakvih ekskluzivnih događanja kao što je 4 Hands Dinner“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Top Gastro Goodie Bag za mnogobrojne influencere i istaknute goste

Među mnogim uzvanicima koji su uživali u kulinarskim delicijama naših vrhunskih chefova, istaknuli su se strani influenceri iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske i Belgije, a uz njih, događanju su prisustvovali i brojni predstavnici hrvatskog turističkog sektora te domaći mediji.

Upravo za sve influencere i posebne goste večere osmišljen je poseban Top Gastro Goodie Bag pod filozofijom „Od polja do stola” kako bi svaki sudionik ove ekskluzivne večere ponio sa sobom autentične eno-gastronomske proizvode iz Zagrebačke županije. Ovaj prestižni poklon paket sadrži selekciju vrhunskih domaćih proizvoda koji slave bogatstvo prirode, tradicije i ekološke svijesti. Pjenušci poput Three Stars Bruta iz Vinarije Jagunić, Extra Brut Millenniuma iz Vinarije Tomac te Pjenušca Brut iz Vinarije Dobra Berba zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim, dok su vina poput Rajnskog Rizlinga iz Šembera, Pinot Grigia Classic iz Vinarije Coletti i Rosea Vinarije Robert Braje tu za  elegantne prilike.

Autentični hrvatski proizvodi, kao što su bermet iz Filipeca i aceto balsamico iz OPG-a Šimunović, obogatit će svako gastronomsko iskustvo. Ekološki proizvodi poput Melli Aromatica deterdženata i Naftalan kremgela brinu o njezi tijela i okoliša, pružajući savršen spoj održivosti i kvalitete. U poklonima su se našli i ručno izrađeni darovi poput lavande iz Modrih brega OPG-a Brestovec, licitarskog srca iz Medičarne Arko te prirodne kozmetike Aromarica, koji su spojili tradiciju, zdravlje i autentičnost. Dodatno, nezaboravni okusi stigli su iz OPG-a Pčelarstvo Miroslav Antolčić, uz prirodne sirupe OPG-a Horvat, proizvodi ljutih papričica iz OPG-a Barišec, te bučino ulje iz OPG-a Šinko. Polutvrdi sir iz Sirane Šestak i rakije iz Hedonica destilerije predstavljaju pravi gurmanski užitak, dok brandy iz Destilerije Brigljević i Turopoljske ruže iz Vrtnog Centra Gorica zaokružuju iskustvo luksuzom i poviješću u suvremenom ruhu. Svi ovi proizvodi predstavljaju harmoniju prirode, tradicije i suvremenih ekoloških praksi, stvarajući jedinstveno putovanje kroz bogatstvo Hrvatske.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content