Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Događanje u Bruxellesu: Put Škotske prema održivosti i „Nultoj emisiji“ u turizmu, sudjelovala i direktorica Alilović 

U utorak, 16. svibnja 2023., u Scotland Houseu u Bruxellesu održano je događanje posvećeno aktivnostima koje Visit Scotland poduzima u podršci prema lokalnoj turističkoj industriji u ostvarivanju ciljeva Nulte emisije. Događaj pod nazivom “Škotska na putu prema Nultoj emisiji: Ostvarivanje akcija zaštite klime u turizmu” okupio je predstavnike turističkog sektora, a događanju je nazočila i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Škotska je odlučila krenuti s rješavanjem izazova „dekarbonizacije“ turističkog sektora te je postavila cilj – postizanje Nulte emisije do 2045. Na događaju su škotski predstavnici podijelili svoju perspektivu o prilikama i izazovima koji stoje pred turizmom na tom putu, ali i istaknuli važnost suradnje s kolegama diljem Europe.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, bila je među sudionicima događaja te je podržala inicijativu i napore koje poduzima Škotska u postizanju održivosti u turizmu: „Održivost je uistinu ključni faktor za budućnost turizma. Primjeri poput Škotske mogu nam biti inspiracija te bi sve više trebali surađivati na globalnoj razini kako bi zajedničkim snagama radili na zaštiti klime i očuvanju europskih, ali svjetski prepoznatih prirodnih ljepota“.

Lyn Donnelly, viša odgovorna menadžerica za turizam u VisitScotlada, naglasila je važnost suradnje s dionicima na razini destinacija te predstavila konkretne akcije koje poduzimaju u Škotskoj kako bi se podržale turističke tvrtke, kao i cijelo turističko gospodarstvo, da poduzmu korake prema klimatskoj zaštiti.

Ova inicijativa Škotske predstavlja važan korak prema održivom turizmu, a ujedno i naglašava međunarodnu dimenziju ovog „zelenog“ pitanja te potrebu za globalnom akcijom u zaštiti klime i daljnjim naporima u razvoju održivog razvoj turizma.

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content