Turistička zajednica Zagrebačke županije

U Velikoj Gorici održana radionica za predstavnike hrvatskih EDEN destinacija

Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s TZ Zagrebačke županije i TZG Velika Goricaorganizirala radionicu za predstavnike hrvatskih EDEN destinacija (European Destinations of Excellence). Ključna tema radionice bila je „Zaštićena područja – održivost i turizam“, a održala se u Centru za posjetitelje Velika Gorica.

Događanju je prisustvovalo oko 30 sudionika, među kojima su bili predstavnici hrvatskih EDEN destinacijaMinistarstva turizma i sportaHTZ-a te zaštićenih područja. U okviru radionice, predavanje je održala Kirsi Hyvaerinen, stručnjakinja u području održivog turizma i destinacijskog menadžmenta, pri čemu je napomenula da Destination Management organizacije (DMO) mogu doprinijeti da se zaštićenim područjima upravlja kao atrakcijama u skladu s načelima održivosti. 

Maša Klemenčič iz Slovenske turističke organizacije govorila je o slovenskoj perspektivi održivog turizma te programu i konceptu Green Scheme of Slovenian Tourism s posebnim naglaskom na certificiranje zaštićenih prirodnih područja. 

Kao primjeri dobre prakse u Hrvatskoj predstavljeni su Nacionalni Park Sjeverni VelebitPark Prirode Velebit te destinacija Slunj -Rastoke. Vedran Katalinić iz NP Sjeverni Velebit istaknuo je edukaciju i razvoj kao važan aspekt uspješnosti NP Sjeverni Velebit, dok je direktorica Turističke zajednice grada Slunja Jasmina Mrkonja prezentirala  sudionicima aktivnosti koje su Slunj dovele na listu UNWTO-vih najboljih turističkih sela u svijetu. 

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content