Turistička zajednica Zagrebačke županije

Svjetska slava: Turistička zajednica Zagrebačke županije primila nagradu za Najbolje turističke filmove godine na World Tourism Film Awards

Turistička zajednica Zagrebačke županije ostvarila je nevjerojatan uspjeh u promociji destinacije nagradom za jedan od najboljih turističkih filmova na 35. dodjeli World Tourism Film Awards, održanoj u Valenciji, Španjolska, 22. studenog 2023. organiziran od strane Međunarodnog odbora filmskih festivala turizma (CIFFT festival slavi najbolje u oglašavanju turizma, dodjeljujući nagrade najboljim turističkim filmovima godine).

Svečanost dodjele nagrada održana je u legendarnom Oceanográficu, a promotivni film Okusi prije svega osvojio je prestižno 4. mjesto za Najbolji turistički film godine u kategoriji turističkih proizvoda. Kako bi uopće bio nominiran za ovu nagradu godine, film je sudjelovao i osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima turističkog filma.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, izrazila je neizmjeran ponos zbog postignutog uspjeha: “Nagrađivan na brojnim svjetskim festivalima, a sada i kao jedan od Najboljih turističkih filmova godine, dokazuje da naša prirodna baština, bogata kultura i ljepota Zagrebačke županije zaslužuju mjesto na globalnoj pozornici. Ova prestižna nagrada potvrda je kvaliteti našeg rada u Turističkoj zajednici ali i  našoj održivoj destinaciji koja bilježi strelovit rast na kojem i dalje planiramo raditi ovako uspješne projekte.”

Film Okusi prije svega nastao je u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta ali i stola. Suradnja s vinarima, njihovim pričama i autentičnim iskustvima stvorila je film koji se ističe u turističkoj komunikaciji, prema riječima direktorice Alilović. Film nije samo promocija destinacije, on je uspješan poziv stranim i domaćim posjetiteljima na istraživanje zelenog prstena koji okružuje metropolu.

Ovakvo priznanje na svjetskoj razini potvrda je da je Zagrebačka županija na pravom putu u stvaranju autentičnih turističkih sadržaja, koji ne samo da privlače pažnju posjetitelja nego ih i potiču na dublje povezivanje s destinacijom. Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavit će promicati održiv pristup turizmu, s ciljem izgradnje najznačajnije kontinentalne zelene destinacije.

Međunarodni odbor festivala turističkih filmova (CIFFT), član Svjetske turističke organizacije (UNWTO), globalno priznata platforma posvećena je promicanju izvrsnosti u turističkom audiovizualnom sadržaju. CIFFT Circuit ima za cilj slaviti kreativnost i učinkovitost turističkih

kampanja, potičući suradnju i razmjenu znanja unutar industrije. Natjecanje podržava Europska putnička komisija (ETC), Agencija za turizam Srednje Amerike (CATA), Organizacija karipskog turizma (CTO), Skal International, i ima podršku Think Tanka za turizam i društvo (TSTT).

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content