Turistička zajednica Zagrebačke županije

Najbolja jagoda je CLERY!

U sklopu manifestacije „Dani zagrebačkih jagoda“ u prostorijama KUD Čiče održano je tradicionalno potrošačko ocjenjivanje plodova jagoda.

Pod stručnim vodstvom prof.dr.sc. Borisa Duralije sa Zavoda za voćarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu žiri je ocjenjivao 10  sorti koje su u uzgajaju na prostoru Zagrebačke županije i Zagreba, a pobjednica ovogodišnjeg ocjenjivanja je sorta clery.

„Dvadeset i jednu godinu organiziramo ovakva potrošačka ocjenjivanja, koja pomažu proizvođačima u usmjerenju njihove proizvodnije, ali i potrošačima prilikom odabira sorti“, rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu naglasivši kako je na području županije i Zagrebu gotovo 75 hektara površina pod jagodama i to je najveća površina u Hrvatskoj. „Dakle, najveći broj proizvođača, biljaka i hektara pod jagodama je upravo na ovom području“, pojasnio je Kraljičković.

Na samom ocjenjivanju predstavljena je hrvatska i lokalna sorta vina Škrlet.

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content