Turistička zajednica Zagrebačke županije

Muzeji i galerije

Muzeji su najbolji čuvari lokalnog identiteta, mjesta na kojima je jedinstvena priča nekog kraja najjasnije ispričana. Ako im dopustite, samo naizgled skromne izložbene ustanove iz zagrebačke okolice pretvorit će vaš posjet u uzbudljivu pustolovinu koja obogaćuje um i širi vidike.

Samoborski muzej

Duga i zanimljiva povijest velikog malog grada Samobora i njegove okolice sabrana je u šarmantnom velikaškom dvorcu, a obuhvaća arheološko-geološku, etnografsku, kulturno-povijesnu i umjetničku zbirku. Uz muzej ne propustite posjetiti i galeriju Prica, Lang ili prvi privatni muzej Marton.

Saznaj više »

Zavičajni muzej Donja Kupčina

Muzej na otvorenom u općini Pisarovina skup je autentičnih seoskih kuća s gospodarskim zgradama i zbirkom etnografskih predmeta koji nas prebacuje u neka gotovo zaboravljena vremena s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

Saznaj više »

Rudnik Sv. Barbara, Rude

Dio nekad slavnog rudnika bakra i željeza s gotovo 500 godina tradicije preuređen je u autentični muzej koji priča rudarsku povijest ovoga kraja, a iskustvo upotpunjava i rudarsko-botanička poučna staza duga 1.500 metara.

Saznaj više »

Muzej Sveti Ivan Zelina

Isprva tek zavičajna zbirka, Muzej Svetog Ivana Zeline danas čuva golemu građu od prapovijesti do sadašnjosti raspoređenu u sedamnaest zbirki i pruža najširu sliku života u gradu i okolici.

Saznaj više »

Muzej Brdovec

Mirna općina na sjeverozapadu Zagrebačke županije u secesijskoj zgradi prikupila je i izložila zbirke koje prikazuju dugu povijest Zaprešića i okolice, odnosno kraja od zapadnih obronaka Medvednice do Sutle.

Saznaj više »

Muzej Ivanić-Grada

U kratkom postojanju od 2016. godine, ovaj poduzetni muzej već se etablirao kao riznica za baštinu Ivanić-Grada, od povijesti i etnografije do prirodnih blaga, ali i aktivan sudionik u životu lokalne zajednice.

Saznaj više »

Muzej Matija Skurjeni

Matija Skurjeni, svjetski poznati slikar i hrvatski naivac impresivne biografije, još je 1984. godine darovao dio opusa Zaprešiću za buduću galeriju. Ona je potom prerasla u muzej o njegovu žIvotu i djelu, smješten u sklopu jedinstvenog kompleksa Novih dvora.

Saznaj više »

Muzej Turopolja

Smješten u zgradi nekadašnje stare gradske vijećnice, ovaj velikogorički muzej kroz etnografsku, kulturno-povijesnu, arheološku i likovnu zbirku još od 1960. godine pruža uvid u najrazličitije aspekte života u Turopolju.

Saznaj više »

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko 

Gradski muzej i galerija smješteni su u reprezentativno preuređenoj zgradi stare gradske vijećnice građenoj 1826. godine. U muzeju se čuva arheološka, kulturno-povijesna i etnografska baština Jastrebarskog kraja. Ovdje je izložena i glasovita “bula” – povelja kralja Bele IV kojom je 12. siječnja 1257. godine Jastrebarsko dobilo status slobodnog kraljevskog grada. Nedaleko od Jaske u mjestu Krašić možete posjetiti Spomen sobu blaženog Alojzija Stepinca.

Saznaj više »

Žumberački uskočki muzej 

Otvoren je 2006. godine, na Jurjevo, blagdan zaštitnika župe, u nekadašnjoj gospodarskoj zgradi župnoga dvora u Stojdragi. U njemu je izložena vrijedna zbirka etnografskih predmeta kojima su se sve do nedavno Žumberčani svakodnevno služili. Ako još nikada niste vidjeli češalj za češljanje konoplje i ne znate što su naćve, nemojte propustiti obilazak ovog zanimljivog prostora. Malo dalje u mjestu Sošice u samostanu sestara Bazilijanki nalazi se vrijedna etnografska zbirka.

Saznaj više »

Galerije

Galerija Prica »

Foto galerija Lang »

Park skulptura

Jakovlje – dvorac i medjunarodni park skulptura »

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content