Zagreb County Tourist Board

Plava ruta

Po strmim bregima Zelinske vinske ceste i po sjenovitim putevima Zelinske gore.

Ova je biciklistička ruta zamišljena tako da njome upoznate najstrmije brežuljke zelinskog vinogorja, koji su izazov kako radi mnogih strmih uspona i spusteva, tako i zbog najljepših vidikovaca koje si možete zamisliti.

Ova ruta je također izuzetno interesantna jer vas iz samog centra Sv. Ivana Zeline, s glavnog trga popularnog Placa, za otprilike 7 km u jednom smjeru može dovesti do srca Zelinske gore i jednog od najljepših prigorskih vidikovaca na Ivanščicu, s travnatog proplanka kraj Planinarskog doma na Kladeščici.

Rutu započnite na glavnom trgu 1 u Sv. Ivanu Zelini ispred župne crkve Sv. Ivana Krstitelja. Trg je idealna točka za početak vožnje jer se možete opskrbiti u obližnjoj trgovini i popiti kavu i isplanirati rutu u jednom od kafića na Placu. S trga ruta kreće uzbrdo Bocakovom ulicom uz vatrogasni dom lijevo i ambulantu desno. Nakon 600 m od Trga dolazite na raskrižje 2 , uz plavo obojenu kuću “Vila Silva”, gdje skenite lijevo u Mačkovićevu ulicu. Od raskrižja pratite planinarsku markaciju.

Vozite nizbrdo po naselju, kroz usku i dosta nepreglednu ulicu, stoga umjerena brzina i oprez. Na kraju nizbrdice dolazite na Y raskrižje 3 . Oprez izlazite na glavnu, Zelingradsku ulicu, skrenite desno. Zelingradskom ulicom nastavljate sve do Y raskrižja 4 , 2 km od početka rute. Ruta ovdje nastavlja dalje lijevo uzbrdo cestom, dok se desno odvaja makadamski put skretanje s rute D prema Zelinskoj gori, arheološkom lokalitetu srednjevjekovnom Zelingradu i planinarskom domu na Kladeščici, ranije spomenutom fantastičnom proplanku-vidikovcu. Odavde do planinarskog doma je oko 5 km laganog, ali konstantnog uspona makadamskom cestom.

Odlučite li ipak dalje plavom rutom, krećete se nešto dužim usponom cestom s nekoliko oštrih serpentina. Vjerujte, na vrhu uzbrdice u Jušilankima, biti ćete nagrađeni predivnim pogledom n

vinorodne brežuljke zelinskog kraja i lijevo u daljini susjedni gradić Vrbovec. Nakon kraće stanke i uživanja u pogledu, nastavite dalje hrptom brijega uz vikendice i obiteljske kuće. Prolazite selom Gornje Psarjevo. Na raskrižju uz raspelo desno je odvojak ceste do poznatog vinara Stjepana Puheleka-Pureka. Preporučamo njegovu Kraljevinu ili pak vino Prve hrvatske vinske kraljice, Nataše Puhelek, poznati Sauvignon.

Nakon kapelice s raspelom započinje strmi spust. Potreban je izuzetan oprez pri spuštanju do T raskrižja 4.4 km od starta. Brzinu vožnje obavezno prilagodite uvjetima na cesti i vašim biciklističkim sposobnostima. Na jednoj od serpentina na spustu, desno je odvojak do vinarije Kukovačec. Nakon nizbrdice na raskrižju dviju cesta, pogledajte kako desno strmo na brijegu dominira kapela Sv. Jurja u Psarjevu Gornjem. Smjestila se duboko u usjeku između dva obronka i zaista se iz ovog kuta morate potruditi da je uočite. Na spomenutom raskrižju skrenite lijevo, pa preko mostića i nastavite dalje rutom do Y raskrižja 5 gdje su trgovina i zadružni dom.

Na raskrižju skrenite desno, pa preko mosta i nastavite uspon u smjeru Nespeša. Ovo su zaista fantastični predjeli! Uvijek ponovno oduševe svojom idiličnošću jer cesta prolazi kroz same vinograde i vinske klijeti, a vidici su neponovljivi. Nakon 6.5 km nalazite se u Nespešu. Uočite kapelu Sv. Josipa lijevo uz cestu, a potom nastavite ravno sve do kurije Nespeš, danas u vlasništvu tvrtke Badel, lijevo uz cestu gdje je i osnovna škola. Ovdašnji vinski podrum u kuriji Nespeš poznat je jer čuva mnoga vrhunska vina strane diplomacije iz obližnjeg Zagreba.

Pokraj kurije možemo zastati i odmoriti se za nastavak vožnje. 6 Nakon mogućeg odmora i okrijepe u obližnjoj trgovini, ruta dalje nastavlja ravno cestom kroz dolinu. Lijevo uz cestu je vinarija Kos–Jurišić, a malo dalje desno uz cestu vinarija i kušaonica obitelji Kos. Obije su obitelji izuzetno simpatične i otvorene prema gostima, imaju lijepo uređene kušaonice i odlična vina, ali i pjenušce. Posjeti su najbolji uz najavu, jer obitelji moraju raditi i u vinogradu, kada nisu kod kuće. Odmah nakon vinarije obitelji Kos, pripremite se za skretanje naglo lijevo uzbrdo s glavne ceste 7 u Radničku ulicu.

Kratkim, ali jako strmim usponom ulazite u zaselak Kršaki. Kod raspela s lijeve strane ceste nastavite desno, pa dalje samo ravno uskom cestom preko grebenskih položaja s izuzetno lijepim vidicima na sve strane. Desno u daljini uočite na brijegu u šumi kapelu Sv. Antuna (18/19. st.) iznad Blaškovca. Vožnjom kroz Hasanov breg dolazite do Y raskrižja 8 u zaselku Skujići. Ovdje ste na 10.5 km od početka rute, a osjećate se kao da ste prošli puno više nakon mnogih strmih, ali prelijepih uspona. Na raskrižju skrenite lijevo. Počinje lagani uspon cestom prema Hrnjancu i kapeli-pokloncu Sv. Vida 9 . Nastavite samo ravno cestom uz kapelicu-poklonac s desne strane ceste na samom raskrižju puteva. Na ovom dijelu puta još vas očekuje jedna strma nizbrdica na kojoj je potreban oprez jer je cesta jako uska. Nakon toga, izlazite iz pitoresknog, brežuljkastog krajolika Hrnjanca i na T raskrižju na 13. km od početka rute 10 skrećete desno i nastavljate po cesti kroz dolinu prema Donjoj Zelini. Na raskrižju oprez, jer izlazite na prometniju cestu. U Donju Zelinu ulazite nakon 16.2 km vožnje. 11 Treba biti posebno oprezan pri prijelazu prometne stare varaždinske ceste! Na raskrižju skrenite desno i pločnikom nastavite do obližnjeg raskrižja na kojem skrenite lijevo u Ulicu Sv. Nikole prema istoimenoj donjozelinskoj župnoj crkvi.

Nakon crkve uslijediti će jedan strmi uspon cestom kroz šumu, stoga uprite još malo! Na kraju strmog uspona, na T raskrižju skrenite lijevo i vozite predivnom panoramskom cestom kroz Goričanec prema Svetoj Heleni. Ovaj dio rute je nagrada za sav dosadašnji trud jer uistinu odmaraju pogledi na brežuljke, polja i livade koji vas okružuju narednih nekoliko kilometara.

Po ulasku u naselje Sveta Helena, na T raskrižju 12 na 20. km od starta, skrenite lijevo i nastavite ravno do slijedećeg T raskrižja s pokloncem. Ovdje skrenite lijevo na makadamski put prema obližnjoj kuriji Mikšić, danas nažalost u lošem stanju, i kapeli Sv. Helene s lijepim oltarom Sv. Helene Križarice. Livada nedaleko kurije, a uokolo kapele s klupicom odlično je mjesto za kraći odmor.

Zastanite i upijajte zvukove i mirise s obližnjih polja. Nakon odmora spustite se do prometnog raskrižja nedaleko čvora autoceste Sveta Helena 13, ovdje skrenite lijevo i budite jako oprezni dok prelazite ovo prometno raskrižje. Nakon raskrižja pažljivo, jer vozite jedan dio po cesti pojačanog prometa! Ubrzo na T raskrižju skrenite desno i nastavite preko nadvožnjaka u smjeru Mlake i Rakovca. Po prelasku autoceste ruta vodi položenom cestom kroz polja i šumarke prema Rakovcu. U Rakovcu, središtu istoimene općine, u kojem dominira župna crkva Sv. Jurja, na Y raskrižju na 27. km rute 14 skrenite lijevo prema Krečavesi. Vozite uporedo sa smeđom rutom koja dolazi iz Komina preko Salnika također na Rakovec.

Prije točke 15 u zavoju lijevo uz cestu uočite makadamski odvojak za “Jokobanju” (ili “tuš usred polja”), izvor termalne vode navodno ljekovitih svojstava, koji lokalno stanovištvo već tradicionalno pohodi godinama. Oprez, voda je katkada jako vruća i uvijek se netko tušira! U Krečavesi na raskrižju s kapelicom Srca Isusova desno uz cestu skrenite desno. U predjelu ste zaista lijepih sela očuvane arhitekture, a u Novom Mjestu obavezno zastanite uz kasnoromaničku kapelu Sv. Petra, 13. stoljeće. Novo Mjesto je na 32.5 km rute. Na Y raskrižju 16 skrenite desno s glavne ceste ponovo na jednu manju cesticu. Ubrzo nakon Y raskrižja počinje makadam s kojeg možete po izboru skrenuti i desno prema ribnjaku Mokrice, skretanjem s rute C .

Vinogradarska klet na velikom i lijepo održavanom jezeru možete predahnuti, ali molimo poštujte red i mir lokalnog ribičkog društva. S makadamskog dijela rute imate lijepe poglede lijevo na Zelinu ili malo sjevernije na crkvu u Kominu. Makadamski dio rute završava u zaseoku Nizeki odakle laganom nizbrdicom za 200 m dolazite do T raskrižja s pokloncem na 34.5 km rute.

Oprez, ponovo izlazite na nešto prometniju cestu! Skrenite desno i nakon 500 m u Donjem Polonju na Y raskrižju 17 skrenite lijevo i preko nadvožnjaka prema Hrastju i Zelini. U Hrastju oprezno prijeđite cestu 18 i nastavite ravno uz vatrogasni dom. Na raskrižju na 37.5 km od rute, u zaseoku Črečan skrenite lijevo. Nakon kratkog uspona po makadamu izlazite na Y raskrižje na kojem skrenite lijevo uzbrdo. Točno na raskrižju plava ruta susreće crvenu rutu koja dolazi iz Zeline, a nastavlja prema D. i G. Orešju. Malo dalje je i skretanje s rute A do vidikovca kraj kapele Svetog Duha u Vrtačama. Plava ruta dalje nastavlja Ulicom Mate Žigrovića i Topličkom ulicom do raskrižja s Ulicom V. Nazora.

Nakon raskrižja nastavite desno uzbrdo prema središtu Zeline, ali vozite oprezno jer je cesta dosta prometna. Na raskrižju kod točke 19 možete skrenuti desno u ulicu Ivana Žigrovića da biste izbjegli glavnu ulicu kroz Zelinu i dodatno se pomučili za kraj, ali i još malo uživali u miru prigorskog kraja i vidicima. Žigrovićeva ulica je jako strma, stoga za kraj zaista morate uprti sve do spoja s Bocakovom ulicom, gdje ćete skrenuti lijevo i lagano se spustiti do središta Sv. Ivana Zelina. Ovdje završava ova pitoreskna ruta po vinorodnim brežuljcima zelinske vinske ceste i Zelinskoj gori. Za nagradu se prije odlaska kući, u ugodnom ambijentu zelinskog glavnog trga, popularnog Placa, okrijepite u jednom od lijepo uređenih bistroa i napravite plan za neku od sljedećih ruta po zelinskom kraju.

Tehnički opis rute

 1. Početak rute iz centra Sv. Ivana Zeline ispred župne crkve Sv. Ivana Krstitelja. Parkiralište.
 2. Raskrižje Bocakove i Mačkovićeve ulice. Na raskrižju skrenite lijevo. Pratite planinarsku markaciju.
 3. Oprez! Izlazak na prometniju cestu. Raskrižje sa Zelingradskom ulicom, skrenite desno.
 4. Y raskrižje, nastavite lijevo uzbrdo. Desno se odvaja dobra makadamska cesta, skretanje s rute D za Zelinsku goru, srednjevjekovni Zelingrad i planinarsku kuću Kladeščica (oko 5 km makadamom)
 5. Y raskrižje, ovdje preko mosta nastavite desno i pratite prometnu signalizaciju za Zelinsku vinsku cestu.
 6. T raskrižje nastavite ravno cestom.
 7. Y raskrižje, s glavne ceste skrenite naglo lijevo uzbrdo u Radničku ulicu. Nastavite strmo uzbrdo.
 8. Nakon nizbrdice na Y raskrižju skrenite skroz lijevo i nastavite cestom uzbrdo u smjeru Hrnjanca.
 9. Na raskrižju nastavite ravno uz kapelu Sv. Vida s desne strane ceste u smjeru Suhodola Zelinskog.
 10. Oprez! Izlazak na prometniju cestu. T raskrižje na kojem skrenite desno u smjeru Donje Zeline.
 11. Oprez! Raskrižje s vrlo prometnom, starom varaždinskom cestom. Na raskrižju skrenite desno, a zatim lijevo u ulicu Sv. Nikole, te prema crkvi u Donjoj Zelini.
 12. T raskrižje, ovdje skrenite lijevo i nastavite prema centru Svete Helene.
 13. Oprez! Vrlo prometno raskrižje s glavnom cestom prema autocesti. Na raskrižju skrenite lijevo.
 14. Y raskrižje u centru općine Rakovec skrenite lijevo.
 15. Uz kapelicu Srca Isusova na T raskrižju skrenite desno s glavne ceste
 16. Na Y raskrižju skrenite desno s glavne ceste i nastavite prema skretanju s rute D za ribnjak Mokrice.
 17. Na Y raskrižju skrenite lijevo i nastavite u smjeru autoceste i nadvožnjaka preko autoceste.
 18. Oprez! Na raskrižju s prometnom starom varaždinskom cestom nastavite ravno preko ceste.
 19. T raskrižje s glavne ceste skrenite desno uzbrdo u ulicu Ivana Žigrovića. Jaka strmina vodi do
 20. Bocakove ulice, pa lijevo prema crkvi u centru Sv. I. Zeline.

Kulturno-povijesne, etnološke i prirodne vrijednosti

 • Crkva Sv. Ivana Krstitelja, Sveti Ivan Zelina, župni ured Sv. I. Zelina, Bocakova 7, tel. 01 2060 878. Srednjevjekovna crkva sa zvonikom od lomljenca s detaljem gotičke profilacije iz srednjevjekovnog vremena, pregrađena je i barokirizirana oko 1720.g. U red biranih predmeta iz razdoblja baroka i ove vrste u Hrvatskoj spadaju: propovjedaonica ukrašena skladnom baroknom ornamentikom i brojnim kipovima iz 1726. g. Klaudius Kautz; krstionica 1761. g. ukrašena rokoko ornamentima i kipovima anđela. Glavni oltar – Zoratti: Sv. Ivan Krstitelj krsti Isusa, motiv s glavnog oltara, početak 20. st., kameni kip žalosne Marije, nepoznati kipar, 17. st. Ovdje je tri mjeseca 1933. g. bio župnikom bl. Alojzije Stepinac. U župnom dvoru vrijedna je stara biblioteka, između ostalog neke temeljne knjige hrvatskog izdavaštva: Belostenec, Mulih, Katarina Zrinska.
 • Muzej Zelina, Trg Ante Starčevića 13, Sveti Ivan Zelina, tel. 01 2061 544, 2013 686, muzej@zelina.hrwww.zelina.hr
 • Vinski dom Zelina, Sveti Ivan Zelina, velik izbor vina sa Zelinske vinske ceste i putnička agencija s mogućnošću vođenih tura po prigorskom kraju, tel. 01 2013 961, 091 5680 313, www.vita-tours.hr
 • Zelingrad – srednjevjekovni čuvar puteva, na hridi lijevo uz samu šumsku cestu prema Kladeščici. Prvi spomen u 1295. g. u mreži utvrda moravečke župe. Kuriozitet je da su u njemu bježeći pred Osmanlijama svoj iznimno vrijedan arhiv i dragocjenosti spašavali i kanonici čazmanskog kaptola, te je on ovdje ostao od 1540. do 1601. godine, kada je prebačen u Zagreb. Kroz povijest mijenja mnoge vlasnike: članovi obitelji Bičkele, Zapolja, Petar Palffy i Pavao Kerečeni, a od 1635 g. prvi put se spominje kao ruševina. Posljednjih godina u vlasništvu je i pod upravom Muzeja Zelina koji sa suradnicima na lokalitetu vrši arheološka istraživanja, obnovu srednjevjekovnog grada, ali i raznih kulturno-umjetničkih i scenskih događanja vezanih uz Srednji vijek. Kontakt: www.zelingrad.hrmuzej@zelina.hr
 • Kapela Sv. Jurja, Gornje Psarjevo – kada je točno sagrađena nije poznato, vjerojatno potječe iz srednjeg vijeka, a uočeni su i elementi prijelaznog romaničko-gotičkog razdoblja, no svakako je najprisutniji barok. Posebno je zanimljiv glavni oltar Sv. Jurja, izrađen od nekog kvalitetnijeg kipara između 1660. i 1670. g. (Župni ured Sv. I. Zelina)
 • Kurija Nespeš, Nespeš – smještena je u kraju okružena vinogradima, jer je Nespeš kao posjed poznat još 1295. g., a kao napušten posjed u 16. st., dok je selo obnovljeno u 18. st. Kurija je prema zadnjem vlasniku nazvana “švarcovina”, ima lijepe klasicistične svodne slike, a danas je obnovljena i u vlasništvu Badela 1862, Zagreb.
 • Crkva Sv. Nikole, Donja Zelina – sagrađena je u 17. st., posvećena 1678. g., obnavljana je 1930. i 1989. g. Inventar crkve i propovjedaonica su iz 19. st. i s početka 20. st. naručivano kod Zorattija u Mariboru. Orgulje su iz 18. st. sa rokoko motivima. U svetištu je nadgrobna ploča J. Domjanića iz 1667. g. U naselju uz župni dvor potrebno je istaknuti i kapelu Sv. Ane, sagrađenu 1858. g. u kojoj je slika Sv. Ane, ulje na platnu nepoznatog slikara. Župni ured D. Zelina, tel. 01 2065 143, zvonarica Ankica Marković, tel. 2066 346.
 • Kurija Mikšić, Sveta Helena – na mjestu starije kurije u prvoj pol. 19. st. bio je podignut dvorac. Pripadao je obiteljima Adamović–Čepinski, Hellenbach, a krajem stoljeća obitelji Mikšić, koji su ga obnovili. Danas je nastanjen sjeverni dio, a južni na veliku štetu propada.
 • Kapela Sv. Helene, Sveta Helena – ima lijep položaj na brdu, stoga je poznata i kao sklonište okolnom stanovništvu još iz doba osmanskih ratova. Gotička je kapela, obnavljana 1866. g., kada su izrađeni i vitraji s grbovima kolatora kapele, istaknutim također i na kolatorskoj klupi u kapeli. Od sakralnog slikarstva ističe se Albert Seekstein, glavni oltar Sv. Helene Križarice, kraj 19. i početak 20. st. (Župni ured D. Zelina)
 • Crkva Sv. Jurja, Rakovec, župni ured: Rakovec 58, tel. 01 2798 013 – Rakovec je poznat kao vlastelinstvo još od 13. st. Izmjenjivali su se brojni velikaši: Ivaniš Korvin, Zrinski, Erdody, Zagrebački kaptol, itd. Rakovec je 1435. g. dobio povlastice trgovišta, a krajem 1495. gradi se utvrda. U 15. st. tako postaje utvrđen grad, a u 16. st. trgovište. U vrijeme osmanskih provala i 1562. g. jedina je utvrda koja nije pala. Stara je utvrda navodno razorena u seljačkoj buni 1755. g. Crkva je gotička, povećana i pregrađena (barokizirana) 1750. g., obnavljana je 1973.–1975. g. U njoj je sačuvan barokni inventar sv. Jurja, sv. Antuna, sv. Barbare, sv. Marije Magdalene i sv. Bartola. U crkvi je neko vrijeme kapelan bio poznati pisac Tituš Brezovački.
 • Kapela Sv. Petra, Novo Mjesto – ima zvonik na pročelju, pojačanja na uglovima, gotički križni svod u svetištu i romanički oblikovan prozor. Prema stilskim oznakama kapela je pretežito romanička, s nekim stilskim naznakama gotike. Uz kapelu Sv. Mihovila u Samoboru, najstarija je sakralna građevina na području županije. Da je bila velikaška dvorska crkva pokazuje emporij iznad ulaza s galerijom s koje je velikaš pratio misu. U crkvi su očuvane srednjevjekovne freske iz 14. i 15. st., apostola na zidovima svetišta, a zanimljiv je vrlo rijetki motiv Jesejeva stabla. U 16. st. navodi se kao župna crkva, a od 1574. g. kao “prazna” bez župnika. Kapela je doživjela dvije obnove i to 1667. i 1678., te 1898. i 1913. g. (Pod upravom župni ured Sv. I. Zelina)

Smještaj, ugostiteljska ponuda, sport i rekreacija

 • Planinarski dom na Kladešćici (460 m), Zelinska gora, HPD “Zelina”, tel. 01 2061 544, otvoreno uz najavu.
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Jarec–Kure, Munđakova 6, Biškupec, tel. 01 2060 363, www.vina-jarec-kure.com.hr
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Stjepan i Nataša Puhelek, Gornje Psarjevo 152, tel. 01 2069 051, www.vina-puhelek-purek.hr
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Kukovačec, Gornje Psarjevo 123, tel. 01 2069 050
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Kos–Jurišiš, Nespeš 8, tel. 01 2043 491, www.vina-kos-jurisic.hr
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Kos, Hrnjanec 110, tel. 01 2069 251, www.vina-kos.com
 • Krčma-grill Zdenec, Drenova Gornja 1d, tel. 01 2069 788
 • Obiteljsko seljačko gospodarstvo Kušiš, Psarjevo Donje 11, tel. 01 2069 375, www.gospodarstvo-kusic.com
 • Restoran Ljubekov gaj, Smrndiši 10, Blaževdol, tel. 01 2065 755, 2065 754
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Zdravko Puhelek, Fučkani 22, tel. 01 2065 494, www.vina-puhelek.hr
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Nikola i Dražen Smrndiš, Blaževdolska 99, tel. 01 2065 756
 • Vinogradarstvo i vinarstvo Nada i Branko Ćegec, Marinovec Zelinski 24, tel. 01 2060 927, www.ekovina-cegec.hr
 • Restoran-pansion Milenij, Filipoviši 1f, Komin, tel. 01 2067 713, 2067 712
 • Restoran Tonček, Komin 13c, tel. 01 2067 606, 2067 181
 • Restoran-pansion Šumski dvor, Hrastje 1b, tel./fax: 01 2067 302
 • Caffe bar Plac, Trg A. Starčeviša 9, tel. 01 2058 464
 • Pizzeria 4M, Šulinec 4a, tel. 01 2062 339
 • Buffet Renome Klub, Turkovčina 3, Bedenica, tel. 01 2064 100
 • Bistro Marija, Rakovec 29c, tel. 01 2798 034
 • Snack bar Mali raj, Rakovec 29, tel. 01 2798 018

Servisne informacije

 • Turistička zajednica grada Sv. I. Zelina i Muzej Zelina, tel. 01 2061 544, www.zelina.hr
 • Klub zelinskih biciklista SIC, Gajeva 11, mob. 091 515 5859, www.klub-sic.hr
 • Poglavarstvo grada Sv. I. Zelina, Trg A. Starčevića 12, 01 2060 022, 2060 024
 • Policijska postaja Sv. I. Zelina, Zagrebačka 30, tel. 01 2060 106
 • Dom zdravlja i Hitna pomoć Sv. I. Zelina, Bocakova 5, tel. 01 2060 314
 • Pošta Sv. I. Zelina, Zagrebačka 3, tel. 01 2060 406
 • Trgovina Sv. I. Zelina, Trg A. Starčevića 5, tel. 01 2065 010
 • Vulkanizer Damir Antolković, Hrastje 70, mob. 098 616 927
 • Bankomati ZABA i PBZ, Trg A. Starčevića 2; HVB-Splitska i RBA, Trg A. Starčevića 14 i 5
 • Benzinska postaja, Zagrebačka bb, tel. 01 2060 260
 • Općina Bedenica, Bedenica 112, tel. 01 2043 550
 • Pošta Bedenica, tel. 01 2064 490
 • Trgovina Bedenica-Promet, Bedenica 138, tel. 01 2064 330
 • Općina Rakovec, Rakovec 54, 10347 Rakovec, tel. 01 2798 005
 • Ambulanta Rakovec, Rakovec 52, tel. 01 2798 105
 • Pošta (kao bankomat), Rakovec 54, tel. 01 2798 419
 • Trgovina Mobaco, Rakovec 144, tel. 01 2798 105
en_USEN

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content