Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Boutique vinarija “KUĆA DOBROG VINA TOMAC & BAJDA” nastala je 24. travnja 1982. godine, ženidbom Tome (Tomca) i Zvonimire (Bajda)! Tomo Tomac, po zanimanju inž. strojarstva, bivši zaposlenik INE Naftaplina, sada umirovljenik, potječe iz poznate vinogradarske obitelji TOMAC iz D. Reke, „priženio“ se supruzi Zvonimiri, prof. defektologije. Zajedno žive i rade sa sinom Lovrom te tastom Zvonimirom i punicom Danicom, u obiteljskoj kući „VILA BARICA“, ulica A. i D. Starčevića 31, u Jastrebarskom. Obzirom da je u obje familije (Tomci i Bajdi) postojala stoljetna tradicija poljoprivredne proizvodnje: ratarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo, vinarstvo (nekoliko generacija), mi smo istu nastavili i dalje kao hobijem, baveći se time u slobodno vrijeme.

Godine 1988. napuštamo stočarstvo te se posvećujemo vinogradarstvu i vinarstvu uz ratarstvo. Povećavamo proizvodnju sadnjom novih nasada , te smo izgradili i naš mali podrum sa pilnicom (kušaonom vina). Od 1990. godine vino stavljamo u butelje pod vlastitom etiketom Tomac & Bajda . Osim mirnih vina: Mješavina sorti („Vila Barica“), Zeleni silvanac, Rajnski rizling, Sauvignon radimo i pjenušavo vino, (klasičnom metodom), pjenušac „TomBa“!

Dolaskom u mirovinu 2015. godine, nosilac OPG-a Tomo Tomac, posvećuje se vinogradarstvu i vinarstvu maksimalno, od jutra do mraka, jer „Vinograd traži slugu, a ne gospodara“!

Okrenuti smo prema tradicionalnom, prirodnom i ekološki održivom vinogradarstvu i vinarstvu. Kroz sve godine proizvodnje i prodaje visokokvalitetnog vina, činimo mnogo na prepoznatljivosti Plešivice kao teritorija izrazito pogodnog za proizvodnju vina najviše kvalitete. Za naša vina dobili smo priznanja i odličja na domaćim i stranim izložbama.

Saznaj više →

de_DEDE

Pretraživanje

Suche

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content