Tourismusverband der Gespanschaft Zagreb

Iščekivanju je došao kraj – 13. RSSD lista prijava je objavljena!

Po broju natjecatelja ovo je najveća rally utrka u Hrvatskoj, a po međunarodnom značaju i ugledu tik do utrke Svjetskog prvenstva WRC Croatia stoga organizator AKK Sveta Nedelja i ove godine očekuje mnogo publike iz cijele Europe.

Broj trinaest za RSSD nije nesretan, upravo suprotno lista prijava za ovogodišnje izdanje RSSDa nikada nije izgledala tako- brojna, kvalitetna i konkurentna. Ukupno je na listi 117 posada iz 9 zemalja koje će uskoro juriti čuvenim makadamom Arene Savršćak. Čak 20 automobila, onih najjačih, a time i najatraktivnijih naći će se na svečanom startu u subotu 25. te potom na startu brzinskih ispita u 7,30  u nedjelju 26. studenog. Organizatori su posebno ponosni na prijave čak 36 suvozačica koje će se natjecati u kategoriji RAJSKA CO DRIVER LADIES Trophy-u. Uz veliki broj suvozačica prijavljene su i dvije vozačice koje će se okušati na makadamskoj ljepotici u Savršćaku. Čak 11 juniora borit će se za postolje u kategoriji Tokić JUNIOR Trophy.

Startni broj 1 nositi će dvostruki RSSD pobjednik Simon Wagner. Iza njega je uistinu intenzivna sezona, treći put zaredom osvojen naslov prvaka Austrije, mnoštvo opakih nastupa na rallyima Europskog rally prvenstva, te fenomenalan nastup u WRC2 kategoriji na Central Europe Rallyu koji se nedavno vozio za Svjetsko rally prvenstvo WRC.

Prekaljeni automobilistički as Niko Pulić, zaželio se uzbudljive i adrenaliske vožnje, pa će se po treći put okušati na makadamskoj ljepotici u Škodi Fabii R5 Evo, a na suvozačko mjesto nakon duge pauze od utrka sjesti će Tajana Koren. Dugu pauzu prekida i posada Siniša Crnojević i Martina Maretić, prvaci Hrvatske 2008. koji su se odlučili vratiti se na trkaće staze u atraktivnom Hyundaiju i20 R5.

Lista prijava puna je još poznatih s rally scene. Mađarska posada Antal Kovacs i Gergo Istovics koja već desetak godina pali i žari hrvatskim rally brzincima. Zatim, tu su i atraktivni Wolfgang Schmollgruber s Mitsubishi Coltom Proto, Sasa Olle, Aljoša Novak i mnogi drugi. Domaće boje brane Nenad Lončarić poznat po zaljubljenosti u makadam, obitelj Ravenščak u dvije Ford Fieste Rally 3 te Daniel Vojvodić u dvostrukoj ulozi vozača i organizatora, ovog puta uz Filipa Puzića u novom automobilu Suzuki Swift ZMX. Pauzu od poslovnih aktivnosti na mjestu šefa test tima u Bugatti Rimac grupi uzima Miroslav Zrnčević Mrgud koji će u Mitsubishiju Lancer EVO IX nastupiti uz suprugu Miu Čarapinu.

Loris Rosati, virtuoz na tri kotača i njegov Ape Proto dočekali su dugo željeni trenutak pa će ove godine konačno juriti u konkurenciji. Natjecat će se u novoj klasi RSSD6 gdje ćemo po prvi puta  na RSSD gledati i Can-Am te Garilla Rally-Raid automobile. To su moćna terenska vozila sa snažnim motorom i visokim ovjesom, namijenjena za off-road avanture. Otvaranje mogućnosti za nastup s ovim vozilima pobudilo je veliki interes. Čak 15 vozača prijavljeno je upravo u ovoj, novoj klasi.

Utrku partnerski u tehničkom smislu organiziraju AKK Sveta Nedelja i AK Delta Sport, a podrška u vrlo konkrentom smislu stiže od gradova Sveta Nedelja i Samobor, njihovih komunalnih poduzeća Svenkom i Komunalac te Turističkih zajednica Zagrebačke županije i Svete Nedelje. Izravna veza RSSD-a i gospodarski jake zajednice vidi se i po listi sponzora. Glavni pokrovitelj je ponovno legendarni brand motornih ulja, desetljećima razvijanih upravo na utrkama, američki Valvoline kojeg u Hrvatskoj godinama distribuira svetonedeljska tvrtka Val Int, a iz Svete Nedelje stižu i Rajska, Subaru Auto Lončarić te Limas. Samoborska tvrtka Purić godinama je sponzor ove utrke, a listu nastavljaju poznate tvrtke Tokić te po prvi puta Carwiz. Također, duga je lista medijskih partnera koji svake godine na Savršćaku pronalaze atraktivan materijal za svoje priče i foto video materijal. 

13 RSSD službeno počinje u subotu, 25. studenoga na šodericama Savršćaka uz službeni trening – Shakedown od 13:00 do 16:30. U 19:00 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija temeljeno na vremenima ostvarenim na treningu, a u 19:30 ceremonijalno otvorenje natjecanja.

U nedjelju 26. studenog već u ranim jutarnjim satima kreće vrhunska oktanska akcija na startu BI Savršćak Arena gdje će se suočiti najbolji od najboljih u izazovnim RSSD uvjetima. (Brzinski ispiti – Savršćak Arena 1 (7:30), 2 (10:00), 3 (12:30) i 4 (14:00). Podjela nagrada bit će u 17:00  (Ugostiteljski objekt – servisno parkiralište šoderice Savršćak).

Sve informacije o 13. RSSD-u mogu se pratiti putem službenih profila na društevnim mrežama Instagram, Tik Tok i Facebook. Za lakše snalaženje publike organizator je pripremio lako dostupne interaktivne karte te prodajna mjesta za RSSD memorabilije uključujući legendarne RSSD hoodie majice koje su kroz godine stekle poseban status najpoželjnijeg artikla.

de_DEDE

Pretraživanje

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content