Turistička zajednica Zagrebačke županije

Zagrebačkoj županiji na dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma“ otišle dvije povelje i posebno priznanje

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ i Osječko-baranjska županija održali su dodjelu prepoznatih nacionalnih nagrada Suncokretruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ četvrtak, 30. studenog 2023. u OsijekuČak dvoje dionika Zagrebačke županije dobitnici su zlatne i srebrne poveljea ove godine tu je i posebno priznanje.

Dobitnik Zlatne povelje u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ je restoran Korak, kojem je ovog ljeta dodijeljena Michelinova zvjezdica i posebna Michelin zelena zvjezdica za održivost. Veliko je to postignuće za vrhunskog chefa Bernarda Koraka, ali i cijelu regiju Zagrebačke županije, koji je s obitelji restoran otvorio prije tek četiri godine.

„Ovim putem čestitam svim dobitnicima nagrada koje su svojim radom i postignućima u ovoj godini itekako zaslužili. Doprinos dobitnika je itekako velik za cijelu turističku destinaciju, a svako od njih dio je brenda destinacije sa snažnim naglaskom na održivost i očuvanje lokalnog identiteta. Vjerujem da će ova priznanja svim dionicima destinacije biti na poticaj za ideje i planove u sljedećoj godini“ ponosno je istaknula direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Srebrna povelja u kategoriji „Moderna ruralna domaćinstva“ dodijeljena je Kući za odmor „David“ koja se nalazi tek nekoliko kilometara od metropole na parceli okruženoj zelenilom, a pruža sve i mnogo više od toga što je potrebno za privatan i vrhunski odmor. Kuća je moderno opremljena mnogobrojnim sadržajima za potpuni užitak tijekom odmora, a to dodatno potvrđuje i ova nagrada. 

Posebno priznanje pripalo je Udruzi “Marijagorička zipka iz Zaprešićkog kraja u kategoriji “Tradicijskaruralna gastronomija”. Udruga je organizatormnogobrojnih gastronomskih manifestacija poputŠtruklijade, štrudlijade i kestenijade, a pritom stotineposjetitelja manifestacija imaju priliku uživati u tradicionalnoj gastro ponudi.

Nagrade je uručila predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ mr. sc. Dijana Katica, dr.med.vet., a iz udruge su istaknuli značaj ruralnog turizma kao čimbenika reaktivacije iruralnog razvoja koji pomaže u očuvanju lokalnog identiteta.

hrHR

Pretraživanje

Search

Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies). Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti Vam neće biti dostupne. Više o kolačićima

Skip to content